Η Ανδρος

Η Αρχόντισσα του Αιγαίου σας περιμένει να την ανακαλύψετε..

Ένας πανέμορφος προορισμός μόλις 2 ώρες από την Ραφήνα…

Ένα νησί που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις με παραλίες αμέτρητες, άλλες απάνεμες και άλλες ιδανικές για Surfing, άλλες εύκολα προσβάσιμες με αυτοκίνητο κι άλλες απόμερες που για να τις απολαύσεις θα πάρεις το μονοπάτι. H Άνδρος έχει πολλές και εξαιρετικής ποιότητας παραλίες, που ικανοποιούν όλα τα γούστα, για οικογένειες, πλήρως οργανωμένες με εντυπωσιακά beach bars που διοργανώνουν και πολλά events, αλλά και παραλίες απομονωμένες, εξοπλισμένες μόνο με την άγρια ομορφιά της φύσης. Παραλίες με κρύα έως κρυστάλλινα νερά και άλλες, αρκετά πιο ζεστές. Παραλίες με πλούσια άμμο, αλλά και βότσαλα και βράχια για όσους λατρεύουν το ψάρεμα.

Οι πιο γνωστές παραλίες :

  • Δυτικά : Πίσω Λιμιώνας, Φελλός, Άγιος Πέτρος, Χρυσή Άμμος, Κυπρί, Άγ. Κυπριανός, Μπατσί, Μπατσί Κολώνα, Στιβάρι, Ανερούσσα, Αγία Μαρίνα, Παλαιόπολη, Χαλκολιμιώνας, Αποθήκες, Πλάκα.
  • Ανατολικά : Κόρθι, Βίντζι, της Γριάς το πήδημα, Συνετί, Παραπόρτι, Νειμποριό, Γιάλια, Άχλα, Βόρη, Ατένι, Βιτάλι, Ζόρκος, Πέζα.

Χωριά πανέμορφα με σπίτια γραφικά αλλά και με επιβλητικά αρχοντικά των οικογενειών των ονομαστών εφοπλιστών και καραβοκύρηδων που έχουν τις ρίζες τους στο ιστορικό νησί. Άνδρος : Ή αλλιώς και «Μικρά Αγγλία» όπως ήταν γνωστή μέχρι τον μεσοπόλεμο λόγω της ναυτικής της παράδοσης και του ανταγωνισμού της στον εφοπλισμό με την κραταιά Βρετανία, αλλά και “Υδρούσα” απο τους προϊστορικούς χρόνους..

Νησί με πλούσια φύση, ιστορία και πολιτισμό μα πάνω απ’ όλα προσιτή πολυτέλεια φιλοξενίας